Het BbyB concept

BbyB, dat is verrast worden door haute couture in Belgische chocolade. Meer dan twintig nieuwe smaakervaringen nemen je mee op ontdekkingsreis. Van intens tot speels en zacht. Maar altijd buitengewoon.

Met BbyB geniet je van elegantie in chocolade en confiserie, bereid door de meester-chefs Bart Desmidt en Jan Verleye.

Bart Desmidt en Jan Verleye
BbyB Belgische Chocolade
BbyB werd geboren uit de passie van Bart Desmidt, die in zijn sterrenrestaurant Bartholomeus alleen de beste streekproducten op tafel brengt. Bart, een kind van de zee, vond bij de babelutte zijn inspiratie voor een nieuwe praline. Wat begon als een geliefd dessert in Bartholomeus, groeide uit tot BbyB: pralines, boobies, babeluttes en andere confiserie van de hoogste kwaliteit die de smaakpapillen prikkelen met originaliteit en verfijning. Heerlijk om te proeven. Een plezier om te geven.

Bart Desmidt

Bijna zestien jaar geleden opende chef-kok Bart Desmidt, 23 en net een maand getrouwd, zijn eigen restaurant op de zeedijk van Heist-aan-Zee: Bartholomeus. Zonder formele culinaire opleiding maar wel met ervaring in klasse-restaurants, stelde Bart vanaf het begin één basisregel centraal: alleen de beste streekproducten komen op tafel. Zijn streven naar lokale kwaliteit wordt gesmaakt door klanten en culinaire kenners.

In 2000 kreeg Bartholomeus een eerste Michelin-ster, gevolgd door een tweede in 2013, een bekroning die sindsdien elk jaar opnieuw verdiende. Op zoek naar die regionale eigenheid voor de Bartholomeus dessertkaart, vond Bart Desmidt inspiratie bij een delicatesse met een rijk verleden aan de Belgische kust, de babelutte. De vernieuwende pralines op basis van de babelutte evolueerden in 2010 van gesmaakt dessert tot een eigen merk, BbyB.

Bart Desmidt
Jan Verleye

Jan Verleye

Voor Jan Verleye was het beroep van chocolatier een jongensdroom. In 1993 werd met Chocolaterie Verleye in Turnhout die droom werkelijkheid. Chocolaterie Verleye bouwde vanaf het prille begin een reputatie van kwaliteit op door enkel met 100% verse en pure producten te werken. Op vraag van tevreden klanten werd het aanbod verder uitgebreid met fijne patisserie en dessertkoekjes.

Jan is lid van de Richemont Club België en won verschillende medailles in nationale en internationale wedstrijden. Hij werd ook gevraagd om chocolade demonstraties te geven in het Belgisch paviljoen op de wereldexpo Shanghai 2010.