Bart Desmidt

Puurheid en tegelijkertijd toch een complexiteit van zeer hoog niveau, dat is Bartholomeus in een notendop. De grote man achter het succes van het restaurant is Bart Desmidt. Na ervaring op te hebben gedaan bij Belgische klasse-restaurants, besluit Desmidt op 23 jarige leeftijd het culinaire avontuur aan te gaan. In zijn thuisstad Knokke-Heist opent hij zijn eigen restaurant: Bartholomeus.

Vanaf het begin, inmiddels alweer zo´n 16 jaar geleden, geldt één basisregel: er wordt alleen gewerkt met de beste streekproducten. Op de kaart van Bartholomeus vind je dan ook veel seizoensgebonden ingrediënten en producten uit de zee. Zo promoot hij o.a. het gebruik van zeeduivel en babelutte.

Sterrenrestaurant
Zijn streven naar lokale kwaliteit wordt gewaardeerd door klanten en culinaire kenners. In 2000 ontvangt het restaurant van Desmidt zijn eerste Michelin-ster. Een bekroning die Bartholomeus sindsdien elk jaar opnieuw verdient. In 2010 zet het restaurant nog een belangrijke stap: het haute couture chocolademerk BbyB. De pralines zijn een evolutie van de desserts die Bart creëert voor zijn sterrenrestaurant.

Intussen groeien Bartholomeus en zijn meester-chef, mede dankzij deelname aan het televisieprogramma Masterclass in 2011, uit tot een culinair begrip in België. 2013 is opnieuw een topjaar voor Desmidt en zijn restaurant. Bartholomeus mag zich voegen aan de zeldzame lijst van Belgische tweesterrenrestaurants. Desmidt ontvangt de culinaire ster vanwege zijn “fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken”, aldus Michelin.

 

Meer informatie
Wil jij meer weten over sterrenrestaurant Bartholomeus of ben jij benieuwd wat het restaurant op de kaart heeft staan? Neem dan eens een kijkje op de website.